Vi har under hösten 2020 omarbetat vårt program för blivande föräldrar, det vi kallar “Hjärtats program”.

”Hjärtats program” passar dig som gärna vill träffa och lära känna andra par i samma situation. Förutom kunskap får du i Hjärtats program lära känna andra blivande föräldrar och kan utbyta tankar och idéer. Det är sju-åtta par i varje grupp och det är samma grupp under hela programmet. Träffarna ligger alltid på morgonen eller sent på eftermiddagen så att det ska vara lättare för dig att komma loss från jobbet.

OBS Vi följer förstås regionens rekommendationer med hänsyn till Covid-19, vilket kan innebär att vissa gruppträffar blir digitala.

Programmet omfattar fyra träffar i grupp på Hjärtat (tre före och en efter att barnet är fött) och tre föreläsningar. Föreläsningarna är inspelade och du tar del av dem när det passar dig, men du ska se föreläsning 1 före den första gruppträffen och föreläsning 2 och 3 före den tredje gruppträffen.

Föreläsningarna har olika teman:

  1. Förberedelser inför födandet
  2. Amning, både ur mammans och barnets perspektiv
  3. Den första tiden med barnet

Gruppträffarna har också olika teman:

  1. Vid första tillfället följer vi upp och fördjupar hur ni kan förbereda er inför födandet.
  2. Föreläsning två fokuserar hur ni kan vårda och stärka er relation som blivande föräldrar.
  3. Vid det tredje tillfället följer vi upp och fördjupar föreläsningarna om den första tiden med barnet och amning.
  4. Vid den fjärde träffen ses vi tillsammans med era småttingar. Då brukar det finnas mycket att prata om och många erfarenheter att byta med varandra!

Vid gruppträffarna före förlossningen kan ni kombinera gruppträffen med ett individuellt besök hos er barnmorska. Det besöket ligger då i anslutning till gruppträffen, antingen före eller efter.

Det kan variera lite, men räkna med att varje gruppträff omfattar två timmar. Vi har alltid en fika i mitten.