MammaMage

Cert-tranare

Nu har vi pausat alla kurser. Vi återkommer så snart pandemin har lugnat sig. Du kan fortfarande boka in individuella konsultationer.

MammaMage innebär att lugnt och metodiskt bygga upp kroppen – och med fokus på magen och magmuskulaturen – efter en graviditet. Träningen kan även användas under graviditeten.

Tre av våra barnmorskor, Karin (Hannrup), Anna och Annika har certifierat sig enligt MammaMage-metoden. De bygger successivt upp verksamheten och vårt erbjudande.

Du kan du boka in individuella konsultationer eller delta i våra workshops/träningar i små grupper. Under hösten 2016 körde vi våra första träningar i små grupper. De var uppskattade och vi fick bra erfarenheter.

Träningsgrupperna är på torsdagar kl. 11.00 – 11.45, fem tillfällen. Du kan boka direkt på Vuxenskolan i Uppsala, som vi samarbetar med i alla våra kurser.

Under hösten 2018 testade vi också något nytt: Bäckenbotten-träning för gravida.

Det är en intensivkurs (tre tillfällen) med lågintensiv träning för den gravida kvinnan för att få kontroll över bäckenbottenmuskulaturen och inre bukmuskulaturen. Under kursen går vi igenom vad man själv kan tänka på och göra för att minska risken för bristningar under förlossningen och hur man ska tänka för att återhämta sig efter förlossningen.

I både MammaMage-träningen efter förlossning och bäckenbottenträningen för gravida tränar vi i en liten grupp med max 6 deltagare.

Är du intresserad av att veta mer så kan du prata med din barnmorska eller maila direkt till Karin (karin.hp@bmhjartat.se).

Du kan också läsa mer om bäckenbottenträning på 1177 och på Bäckenbottenutbildning.