MammaStark

 

MammaStark innebär att lugnt och metodiskt bygga upp kroppen – och med fokus på magen och magmuskulaturen – efter en graviditet. Träningen kan även användas under graviditeten.

Två av våra barnmorskor, Karin (Hannrup) och Anna har tidigare certifierat sig enligt MammaMage-metoden, som är en liknande variant.

De bygger successivt upp verksamheten och vårt erbjudande.

Du kan boka in individuella konsultationer eller delta i våra workshops/träningar i små grupper. Under hösten 2016 körde vi våra första träningar i små grupper. De var uppskattade och vi fick bra erfarenheter.

Hösten 2021 planerar vi för att återuppta våra träningsgrupper. Vi kör dem i små grupper (max sex personer) på torsdagar kl. 11.00 – 11.45, fem tillfällen.

Här lägger vi successivt upp de grupper vi planerar.

Just nu har vi dock ställt in de grupper som skulle starta i november och januari pga RS-viruset.

Vi återkommer så fort vi kan med nästa gruppstart, men antagligen blir det tidigast i februari 2022.

 

Du anmäler dig genom att följa länken vid det startdatum som passar dig. Anmälan är bindande.

 

Vi har också testat något nytt: Bäckenbotten-träning för gravida.

Det är en intensivkurs (tre tillfällen) med lågintensiv träning för den gravida kvinnan för att få kontroll över bäckenbottenmuskulaturen och inre bukmuskulaturen. Under kursen går vi igenom vad man själv kan tänka på och göra för att minska risken för bristningar under förlossningen och hur man ska tänka för att återhämta sig efter förlossningen.

Denna kurs är fortfarande pausad på grund av pandemin, vi planerar att eventuellt starta igen senare under 2022.

Är du intresserad av att veta mer så kan du prata med din barnmorska eller maila direkt till Karin (karin.hp@bmhjartat.se).

Du kan också läsa mer om bäckenbottenträning på 1177 och på Bäckenbottenutbildning.