Ja, vilka är vi egentligen?

Vi är en grupp legitimerade barnmorskor med aktuell förlossningserfarenhet från Akademiska sjukhuset som tillsammans bygger upp verksamheten på Hjärtat. Vi har sakta växt och idag är vi 15 barnmorskor, men flera av oss är föräldralediga på deltid.

Till vår hjälp har vi också en värdinna och en VD (båda på deltid).

Från 2012 har vi haft ett samarbete med förlossningen på Akademiska sjukhuset och från december 2014 har vi bemannat en tjänst på förlossningen. I januari 2019 utökades det så att vi nu bemannar motsvarande 140% tjänst på förlossningen. Det innebär att vi som är Hjärtat-barnmorskor arbetar cirka en dag per vecka på förlossningen.

Från vänster: Karin, Karin, Erica, Johanna, Camilla, Anna, Emilia, Helena, Karin, Anita. Här är vi samlade för våra strategidagar i september 2019 (på bilden saknas Julia, Annika L, Annika H & Karin W, barnmorskor, Ripsime, värdinna & Håkan, VD).

Helena Eriksson är legitimerad barnmorska och verksamhetschef för Barnmorskemottagningen Hjärtat. Helena leder också profylaxkurser och utbildar även barnmorskor runt om i landet i att leda kurser. Det var Helena som startade Hjärtat 2009. Du kan kontakta Helena på helena@bmhjartat.se eller 018-47 47 371.

Anita Eklund är legitimerad barnmorska och vår allra mest erfarna förlossningsbarnmorska - och nu också en av de mest erfarna när det gäller graviditeter och att förberedelser inför födandet. Anita är också en av våra Profylaxledare. Du kan kontakta Anita på anita@bmhjartat.se eller 018-47 47 372.

Karin Hellström är legitimerad barnmorska och en duktig fotograf. Det är Karin som har tagit de flesta av våra bilder. Karin är också en av dem som ger "Gravidmassage" och leder "Vattengympan". Karin är även vår pionjär i vårt arbete med "Känd barnmorska". Du kan kontakta Karin på karin.h@bmhjartat.se eller 018-47 47 374.

Emilia Bergqvist är legitimerad barnmorska och vår ”fotomodell”. Emilia är den som driver våra kurser i "Babymassage" och är också en av våra ledare för Vattengympan för gravida. Hon har också ett särskilt ansvar för våra "tvillingträffar" (och ni förstår kanske varför). Du kan kontakta Emilia på emilia@bmhjartat.se eller 018-47 47 373.

Karin Wallentin är legitimerad barnmorska och vår andra ”fotomodell”. Karin kom tillbaka till oss hösten 2016 efter att ha varit mamma-ledig med sina tre barn och ha jobbat på förlossningen en tid för att uppdatera sin förlossningskompetens. Från våren 2021 är hon en av våra profylaxledare. Karin är också spinningledare på Friskis & Svettis. Du kan kontakta Karin på karin.w@bmhjartat.se eller 018-47 47 375.

Johanna Hedström är legitimerad barnmorska och en av dem som leder våra profylaxkurser. Det är också Johanna som har startat våra föräldrakurser på engelska, Hjärtats ”Parental class”. Du ser Johanna som vår "föreläsare" på våra inspelade, informativa filmer. Det är också Johanna som lär oss andra att älska opera! Du kan kontakta Johanna på johanna@bmhjartat.se eller 018-47 47 378.

Karin Hannrup är vår tredje Karin på Hjärtat. Förutom att vara en mycket erfaren barnmorska är hon en riktig träningsmänniska som alltid hittar hem (orienterare!). Karin har fördjupat sina kunskaper om vård och träning efter födandet och driver våra träningskurser. Du kan kontakta Karin på karin.hp@bmhjartat.se eller 018-47 48 362.

Annika Hägerkvist är legitimerad barnmorska och jobbade hos oss direkt efter sin examen (hon var barnmorskestudent på Hjärtat) och fram till hösten 2017 då hon ville fördjupa sin förlossningskompetens och började på förlossningen. Nu är hon tillbaka till oss på deltid (vilket vi är SÅ glada för) och delar sin tid mellan Hjärtat och förlossningen. Du kan kontakta Annika på annika@bmhjartat.se eller 018-47 47 379.

Anna Arwidson är legitimerad barnmorska och har erfarenhet både från BB Stockholm och förlossningen på Akademiska. Innan Anna utbildade sig till barnmorska jobbade hon inom neurokirurgi, både i Uppsala och i Norge. Men nu är vi glada att hon är en Hjärtat-barnmorska och är med och driver utvecklingen här hos oss! Anna leder också våra träningsgrupper efter födandet. Du kan kontakta Anna på anna@bmhjartat.se eller 018-474 83 63.

Camilla kom till oss i september 2019. Hon är legitimerad barnmorska och har tidigare arbetat både på förlossningen på Akademiska och på en barnmorskemottagning i Knivsta, men har också tagit med sig inspiration från ett sjukhus i Australien där arbetsmodellen liknade vår "Känd barnmorska". Camilla har också egen erfarenhet av hur det är att vara gravid på Hjärtat - det var så vi träffades första gången. Du kan kontakta Camilla på camilla@bmhjartat.se eller 018-47 47 376.

Julia Petterssons kontakt med oss på Hjärtat började redan när hon skrev sin D-uppsats i barnmorskeprogrammet där hon undersökte hur kvinnorna upplevde Hjärtats modell för kontinuitet, "Känd barnmorska". Efter sin examen som barnmorska har Julia skaffat sig gedigen erfarenhet av förlossningar, först på Gotland och sedan på förlossningen på Akademiska. Sedan november 2019 är hon en del av teamet på Hjärtat och här sprider hon mycket glädje. Hon är en av de ansvariga för våra aktiviteter på sociala medier och är också en våra profylax-ledare. Du kan kontakta Julia på julia@bmhjartat.se eller 018-47 48 361.

Annika Lindholm deltog i slutet av 2019 i vårt arbete med "Känd barnmorska", då som representant för förlossningen på Akademiska. Hon var mycket uppskattad. Nu är vi väldigt glada att Annika sedan augusti 2020 är en Hjärtat-barnmorska. Hon bär med sig mycket energi och ligger i startgroparna för att ta upp erfarenheter hon bär med sig från den tid hon bodde i Kalifornien. Vi får se vad det blir! Du kan kontakta Annika på annika.l@bmhjartat.se eller 018-47 47 377.

Erica är sedan maj 2021 tillbaka hos oss efter att under ett år ha arbetat med fertilitetsutredningar. Erica har varit med och byggt upp verksamheten på Hjärtat ända sedan 2012. Vi är jätteglada att ha henne tillbaka och hon klev också snabbt in i vårt samarbete med förlossningen. Hon tog också tillbaka ansvaret för vår tvillingträff. Och svaret är ja - hon har en tvilling på Hjärtat! Du kan kontakta Erica på erica@bmhjartat.se eller 018-474 83 65.

Karin kom till oss i oktober 2021. Hon har tidigare jobbat på förlossningen både på Akademiska och på Karolinska i Stockholm. Hon har även jobbat några år i Norge. Karin brinner för kontinuitet och är delaktig i vårt samarbete med förlossningen på Akademiska. Hon är också en av våra ledare för "Vattengympa". Sen har hon en del andra idéer hon vill utveckla - vi får se vad det blir så småningom. Du kan kontakta Karin på karin.waern@bmhjartat.se eller 018-474 83 66.

Stina är vår allra mest erfarna förlossningsbarnmorska. Stina kommer närmast från förlossningen på Akademiska där hon haft flera ansvarsfulla roller. Hon har också utbildat både barnmorskor och obstetriker inom sina ansvarsområden. Stina är en mycket driven barnmorska som brinner för kvalitet och vi ser fram emot att hon nu är med och utvecklar Hjärtats verksamhet. Du kan kontakta Stina på stina@bmhjartat.se eller 018-4748364.

Naderah är nyast i teamet, hon började i maj 2022. Naderah har tidigare erfarenhet från en barnmorskemottagning, men kommer närmast från förlossningen på Akademiska. Naderah har sitt ursprung i Afghanistan men har gjort hela sin yrkesutbildning här i Uppsala, först till undersköterska, sen sjuksköterska och slutligen till barnmorska på Uppsala Universitet. Hon talar förstås både dari och persiska. Du kan kontakta Naderah på naderah@bmhjartat.se eller 018-47 48 368.

Ripsime Chatjatrian är vår värdinna, du ser henne hålla ordning på allt från pentryt till broschyrer och barnmorskor. Hon säljer också våra produkter, hyr ut TENS-apparater och sköter våra beställningar. Ripsime kommer från Armenien där hon har universitetsutbildning inom dramatisk konst och har arbetat som skådespelare. Nu har hon bott snart 15 år i Sverige och varit hos oss på Hjärtat sedan 2018.. Du kan kontakta Ripsime på ripsime@bmhjartat.se eller 072-012 83 84.

Heidi Lindbäck är vår fantastiskt omtyckta husläkare. Hon är hos oss en dag i veckan. De andra dagarna är hon på sin egen hemmaplan, Ultuna vårdcentral.

Håkan Eriksson är vår VD och legitimerad psykolog. Håkan delar sin tid mellan Hjärtat och att vara managementkonsult på INDEA. Det är Håkan som har startat våra "Pappaträffar". Du kan kontakta Håkan på hakan@bmhjartat.se eller 0734-170011.