Vilka är vi

Ja, vilka är vi egentligen?

Vi är en grupp legitimerade barnmorskor med aktuell förlossningserfarenhet från Akademiska sjukhuset som tillsammans bygger upp verksamheten på Hjärtat. Vi är idag tolv barnmorskor, men flera av oss är föräldralediga på deltid.

Dessutom har vi hjälp av både och Iréne och Cecilia (två mycket erfarna barnmorskor) sen en tid tillbaka. Cecilia kan du också träffa som Aurora-barnmorska och på “BB på väg”.

Från 2012 har vi haft ett nydanande samarbete med förlossningen på Akademiska sjukhuset och från december 2014 har vi bemannat en tjänst på förlossningen. I januari 2019 utökades det så att vi nu bemannar motsvarande 170% tjänst på förlossningen. Det innebär att vi som är Hjärtat-barnmorskor turas om att vara på förlossningen och förlösa. Det betyder också att alla barnmorskor på Hjärtat måste ha aktuell förlossningskompetens.

Från vänster: Karin, Karin, Erica, Johanna, Camilla, Anna Emilia, Helena, Karin, Anita. Här är vi samlade för våra strategidagar i september 2019.

Helena Eriksson är legitimerad barnmorska och verksamhetschef för Barnmorskemottagningen Hjärtat. Helena leder också profylaxkurser och utbildar även barnmorskor runt om i landet i att leda kurser. Du kan kontakta Helena på helena@bmhjartat.se eller 018-47 47 371.

Anita Eklund är legitimerad barnmorska och vår mest erfarna förlossningsbarnmorska. Anita är också en av våra Profylaxledare. Du kan kontakta Anita på anita@bmhjartat.se eller 018-47 47 372.

Karin Hellström är legitimerad barnmorska och en duktig fotograf. Det är Karin som har tagit de flesta av våra bilder. Karin är också en av dem som ger "Gravidmassage" och leder "Vattengympan". Karin är även vår pionjär i vårt arbete med "Känd barnmorska". Du kan kontakta Karin på karin.h@bmhjartat.se eller 018-47 47 374.

Emilia Bergqvist är legitimerad barnmorska och vår ”fotomodell”.Emilia är den som driver våra kurser i "Babymassage" och är också en av våra ledare för Vattengympan för gravida. Du kan kontakta Emilia på emilia@bmhjartat.se eller 018-47 47 373.

Karin Wallentin är legitimerad barnmorska och vår andra ”fotomodell”. Karin kom tillbaka till oss hösten 2016 efter att ha varit mamma-ledig med sina tre barn och ha jobbat på förlossningen en tid för att uppdatera sin förlossningskompetens. Karin är också spinningledare på Friskis & Svettis. Du kan kontakta Karin på karin.w@bmhjartat.se eller 018-47 47 375.

Erica Wikander är legitimerad barnmorska och en av våra två tvillingar (gissa med vem?). Erica är också en våra Vattengympa-ledare och en av dem som leder våra träffar för er som väntar tvillingar. Erica håller också i våra föreläsningar. Du kan kontakta Erica på Erica@bmhjartat.se eller 018-47 47 377.

Johanna Hedström är legitimerad barnmorska och en av dem som leder våra profylaxkurser. Det är också Johanna som har startat våra föräldrakurser på engelska, Hjärtats ”Parental class”. Johanna kom 2017 tillbaka efter föräldraledighet med sitt andra barn, Edvard. Du kan kontakta Johanna på johanna@bmhjartat.se eller 018-47 47 378.

Karin Hannrup är vår tredje Karin på Hjärtat. Förutom att vara en mycket erfaren barnmorska är hon en riktig träningsmänniska som alltid hittar hem (orienterare!). Karin är också certifierad MammaMage-tränare och driver våra träningskurser. Du kan kontakta Karin på karin.hp@bmhjartat.se eller 018-47 48 362.

Annika Hägerkvist är nu (våren 2018) på väg tillbaka till oss. Annika jobbade hos oss fram till hösten 2017 då hon ville fördjupa sin förlossningskompetens och började på förlossningen. Nu vill hon tillbaka till oss (vilket vi är SÅ glada för) så nu delar hon sin tid mellan Hjärtat och förlossningen. Du kan kontakta Annika på annika@bmhjartat.se eller 018-47 47 379.

Anna Arwidson är legitimerad barnmorska och har erfarenhet både från BB Stockholm och förlossningen på Akademiska. Innan Anna utbildade sig till barnmorska jobbade hon inom neurokirurgi, både i Uppsala och i Norge. Men nu är vi glada att hon är en Hjärtat-barnmorska och är med och driver utvecklingen här hos oss! Anna kommer också att under 2018 leda "MammaMage"-grupper. Du kan kontakta Anna på anna@bmhjartat.se eller 018-474 83 63.

Camilla är vår senaste teammedlem. Hon är legitimerad barnmorska och har tidigare arbetat både på förlossningen på Akademiska och på en barnmorskemottagning i Knivsta, men har också tagit med sig inspiration från ett sjukhus i Australien där arbetsmodellen liknade vår "Känd barnmorska". Camilla har också egen erfarenhet av hur det är att vara gravid på Hjärtat - det var så vi träffades första gången. Du kan kontakta Camilla på camilla@bmhjartat.se eller 018-47 47 376.

Ripsime är vår värdinna, du ser henne hålla ordning på allt från pentryt till broschyrer och barnmorskor. Hon säljer också våra produkter. Ripsime kommer från Armenien där hon har universitetsutbildning inom dramatisk konst och har arbetat som skådespelare. Nu har hon bott drygt 10 år i Sverige.

Håkan Eriksson är vår VD och legitimerad psykolog. Håkan delar sin tid mellan Hjärtat och att vara managementkonsult på INDEA. Det är Håkan som har startat våra "Pappaträffar". Du kan kontakta Håkan på hakan@bmhjartat.se eller 0734-170011.

Cecilia är en mycket erfaren förlossningsbarnmorska som nu mest arbetar på BB-på-väg och på Auroramottagningen. Men hon är också hos oss på Hjärtat ungefär en dag i veckan. Varje sommar åker hon också till Norge och arbetar på en "Födestue", vilket ger oss alla mycket inspiration..