Träna med barnmorskan

I höstas testade vi en helt ny verksamhet: “Träna med barnmorskan”. Det gick bra och i vår kommer vi att sats på flera “träna med barnmorskan”.

Vi får många frågor om lämpliga träningsformer när man har kommit en bit in i graviditeten, men vill fortsätta med anpassad träning. På motsvarande sätt får vi frågor om hur man kan komma igång med enkel och anpassad träning efter att man fött.

Nu har två av våra barnmorskor, Karin Hannrup och Karin Wallentin, tagit fram ett anpassat träningsprogram, som passar både dig som vill du träna på ett anpassat sätt när du är gravid och dig som vill komma igång med försiktig träning efter att du fött (det bör ha gått minst två månader sen du födde).

Träningen är utomhus och vi utgår från vår filial i Rosendal, där det finns fina parkområden för träningen. Varje pass är cirka 45 minuter.

Vi startade den första gruppen tisdagen den 13 september och tränade en gång i veckan under fem veckor. Karin & Karin turades om att leda träningen och förklara varför vissa rörelser är bra och vad som ska undvikas.

Vi planerar att återuppta “Träna med barnmorskan” i vår och lägger ut startdatum här så fort de är klara.