Träffa en trygg och lyhörd barnmorska

Vill du komma i kontakt med en Hjärtat-barnmorska?

Kontakta oss

Har du några symptom, även små symptom (som lite ont i halsen, eller lindrig hosta, feber eller liknande) så ska du inte komma till mottagningen. Kontakta din barnmorska så löser vi hur vi ska hjälpa just dig. I de flesta fall räcker det med att boka om och göra besöket när du känner dig frisk igen.

Vi kan också genomföra besöket på telefon, Teams eller Skype. Är det också prover som måste tas så gör vi upp hur vi löser det.

Vi måste nu också vara mycket restriktiva med besök tillsammans med partner och barn. Vi ber dig därför att inte ta med barn till mottagningen.

Detta för att skydda både dig som är gravid och oss som jobbar på mottagningen.

Vi rekommenderar att du som är partner deltar via Skype. Är det viktigt för er båda att du som partner kommer med på besöket så kontakta din barnmorska så bestämmer vi tillsammans hur vi löser det.

Naturligtvis gäller för både barn och partner detsamma som för dig som är gravid: har du några symptom så ska du inte komma in på mottagningen.

När du själv kommer in till Hjärtat, börja gärna med att gå in på toaletten och tvätta dina händer.

Vi måste på alla sätt nu vara mer strikta med hygienregler. Vi kommer t ex att använda skyddsutrustning vid besöken. Vi ber dig att hålla avstånd på mottagningen och röra dig så litet som möjligt.

Våra föreläsningar (som vi genomför i Vuxenskolans lokaler) är tills vidare inställda. Vi har istället spelat föreläsningarna och de finns tillgängliga via en länk här på hemsidan (under fliken “Kurser & massage”).

Från och med 1 april är samtliga grupp-träffar inställda. För er som valt “Hjärtats program” med flera gruppträffar kommer vi att skapa facebookgrupper (för er som vill, naturligtvis) för att skapa en arena för kontakter.

När det gäller Akademiska sjukhuset så kan du läsa deras information via den här länken, där de också har en länk som rör förlossningen och BB.

Barnmorskemottagningen Hjärtat i uppsala