Corona – Åtgärder på Hjärtat

Här kommer vi regelbundet att uppdatera information om hur vi hanterar Corona-viruset på Hjärtat. Grunden är att vi följer de rekommendationer som FHM, andra myndigheter och Region Uppsala ger.

Tycker du att det ser lite mer kalt ut på Hjärtat så stämmer det, vi har tagit bort det mesta för att prioritera strikt hygien. Vi kramas inte heller och tar inte i hand och du förstår varför.

När du själv kommer in till Hjärtat, börja gärna med att gå in på toaletten och tvätta dina händer.

Har du några symptom, även små symptom (som lite ont i halsen, eller lindrig hosta, feber eller liknande) så ska du inte komma till mottagningen. Ring eller mejla till din barnmorska så löser vi hur vi ska hjälpa just dig. I de flesta fall räcker det med att boka om och göra besöket när du känner dig frisk igen.

Mår du bra, men är orolig för att komma till oss, då kan du också mejla eller ringa din barnmorska så hittar vi en bra lösning.

Vi kan också genomföra besöket på telefon eller Skype. Är det också prover som måste tas så gör vi upp hur vi löser det.

För att minska antalet människor på mottagningen så kommer vi att ställa in ett antal gruppverksamheter. Gäller det din grupp så får du besked om det.

Våra föreläsningar (som vi genomför i Vuxenskolans lokaler) är tills vidare inställda. Vi håller just nu på att ta fram inspelningar av våra föreläsningar och dom kommer du snart att kunna ta del av här på vår hemsida.

Vi ber också dig som har barn att i möjligaste mån lämna barnet hemma eller hos någon annan när du besöker oss. Har du inga såna möjligheter så är du självklart välkommen att ta med ditt barn.

Liknande gäller dig som är partner – vill du komma så är du mycket välkommen, men är det inte så viktigt för dig och din partner att du är med vid alla besök så avstå gärna just nu under Corona-tider.

Naturligtvis gäller för både barn och partner detsamma som för dig som är gravid: har du några symptom så ska du inte komma in på mottagningen.

När det gäller Akademiska sjukhuset så kan du läsa deras information via den här länken, där de också har en länk som rör förlossningen och BB.

Barnmorskemottagningen Hjärtat i uppsala